Working holiday víza

 PODMIENKY A POSTUP PRI ŽIADANÍ O WORKING HOLIDAY VÍZA

Working holiday víza sú najobľúbenejším typom víz do Kanady, pretože umožňujú žiadateľom vo veku 18-35 rokov cestovať a legálne pracovať v Kanade až 1 rok. Tento typ víz patrí do kategórie „Pracovné prázdniny“.

O tento typ víz je možné žiadať online. Od 21.11.2015 sa zmenil proces žiadania o víza a žiadosti už nefungujú na princípe kto skôr požiada o víza, ten ich skôr získa. Žiadateľ si musí vytvoriť profil MyCIC na stránke kanadskej ambasády a postupne bude vyzvaný na doloženie potrebných dokumentov.

Odporúčame sledovať stránky kanadského veľvyslanectva alebo ich facebook.

 

Základné podmienky pre Working holiday víza Kanada

  • vek 18 až 35 rokov (vrátane)
  • trvalý pobyt na území SR
  • finančné prostriedky 2500 CAD na pokrytie počiatočných nákladov
  • zmluva o zdravotnom poistení na celé obdobie pobytu
  • platný cestovný pas počas celého obdobia platnosti víz
  • čistý register trestov

Ako žiadať o Working holiday víza do Kanady

  1. Je potrebné vyplniť IEC profil, ktorý určí, či ste vhodný kandidát/ka a či spĺňate podmienky na udelenie Working holiday víz. Nezabudnite si zapísať svoje osobné číslo, ktoré sa Vám vygeneruje.
  2. Pri splnení podmienok si vytvorte účet MyCIC, kde uvediete základné údaje ako národnosť, identifikačné údaje atď., potom budete zaradení do príslušnej kategórie (poolu). Vytvorenie tohto profilu je zadarmo.
  3. Každá krajina má indivduálny termín, kedy kanadská ambasáda začne posudzovať žiadosti o Working holiday víza.
  4. Akonáhle získate pozvánku , invitation to apply (ITA), máte 10 dní na akceptáciu žiadosti a 20 dní na požiadanie pracovného povolenia, kedy je potrebné dodať všetky potrebné dokumenty (výpis z registra trestov, výpis z účtu a pod). Ďalej je potrebné uhradiť poplatok ambasáde 126 CAD, pri programe working holiday sa platí ešte doplatok 100 CAD
  5. Ak splníte všetky podmienky na udelenie work permit, dostanete „Letter of introduction“, tento list nie je pracovné povolenie, je to list, ktorý Vám dovoľuje vstúpiť do Kanady, pri vstupe do Kanady obdržíte do pasu pracovné povolenie na obdobie 1 roka.

Pre detailnejšie informácie kontaktujte naše koordinátorky:

Bratislava:  studium@coolagent.sk
Košice: kosice@coolagent.sk
Londýn: londyn@coolagent.cz

alebo zavolajte na bezplatnú linku COOLAGENT zadarmo z celej SR: 0800-1-AGENT (tj. 0800-1-24368).

Všetky konzultácie a kalkulácie sú nezáväzné a zadarmo. COOLAGENT