Au Pair Švajčiarsko

Pozrite si cenník Au Pair pobytov alebo sa nezáväzne zaregistrujte

NOVINKA! Veľmi výhodný program Au Pair vo Švajčiarsku s COOLAGENT.

Švajčiarsko je vnútrozemský štát v strednej Európe, ktorý susedí s Nemeckom, Francúzskom, Talianskom a Rakúskom. Zaujímavosťou je, že sa tu hovorí štyrmi úradnými jazykmi. Nemecky hovorí zhruba 69% obyvateľstva, francúzsky 25%, taliansky 6% a rétorománsky zhruba 0,5 %. Veľmi rozšíreným jazykom je taktiež angličtina. Švajčiarsko je krajinou jazier, hôr a vyrábajú sa tu typické švajčiarske hodinky. Každý rok sem prichádza na návštevu státisíce turistov. Vďaka svojej skvelej polohe je to ideálny štát, ak chceš cestovať.

Ako Au Pair vo Švajčiarsku získaš – skvelú nemčinu a francúzštinu, možnosť cestovať, samostatnosť, cenné skúsenosti a všetko si vybavíš rýchlo ajednoducho z pohodlia domova 🙂

K najnavštevovanejším miestam patria:

  •  Alpy – Švajčiarske Alpy, Arosa, Davos, Engelberg, Bernské Alpy
  •  jazerá – Bodamské, Zurišské , Lucernské , Lago Maggiore, Luganské, Thunské, Ženevské
  •  francúzska časť – Lausanne, Ženeva
  •  talianska časť – Locarno a Ascona, Lugano
  •  nemecká časť – Basilej, Bern, Zurich, Lucern, Ballenberg

koulesv-vlajka1

Podmienky Au Pair pobytu vo Švajčiarsku:

  • Vek 17-30 rokov
  • Skúsenosti so starostlivosťou o deti
  • Dĺžka pobytu 6-24 mesiacov
  • Min. základná znalosť nemčiny alebo francúzštiny alebo stredne pokročilá angličtina (záleží vždy na oblasti – v každej je iný úradný jazyk)
  • Byť slobodná a bezdetná
  • Čistý výpis z registra trestov, dobrý zdravotný stav
  • Flexibilita a zodpovednosť

sv2 sv3

Výhody Au Pair pobytu vo Švajčiarsku:

  • Vreckové 500 – 800 CHF / mesiac, t.j. cca 400,- EUR – 650,- EUR / mesiac
  • Min. 50% zdravotného poistenia hradené rodinou
  • Ubytovanie a strava zadarmo
  • Jazykovú školu platenú rodinou, 12 mesiacov = 120 lekcií
  • Cestu tam i späť preplatenú rodinou
  • Min. 1 deň v týždni voľno
  • 5 týždňov platenej dovolenky ročne, ak je Ti 17-19 rokov a 4 týždne, ak je Ti 20 rokov a viac

Program Au Pair Švajčiarsko zahŕňa:

Práca Au Pair zahŕňa starostlivosť o deti a výpomoc v domácnosti ako umývanie riadu, pranie, žehlenie, utieranie prachu, vysávanie apod. Konkrétne povinnosti záležia vždy na potrebách rodiny. Au Pair vo Švajčiarsku pracuje priemerne 30 hodín týždenne a min. 1 deň v týždni by mala mať voľný. Rodina Ťa môže požiadať 1-2x týždenne o babysitting.

sv4 sv5

Štúdium jazyka
Vo Švajčiarsku je COOL, že Ti rodina hradí celý jazykový kurz. Za 12 mesiacov pobytu máš nárok na 120 lekcií jazyka.

Povolenie k pobytu
Do 14 dní od príchodu do Švajčiarska je potrebné žiadať o povolenie k pobytu. Au Pair musí ísť na miestny úrad a vziať si so sebou zmluvu s rodinou, pasovú fotku a potvrdenie o tom, že má vybavené zdravotné poistenie. Au Pair obdrží povolenie na email rodiny.

Cesta
Akonáhle budeš umiestnená, pošleme Ti pozývací list od rodiny, zmluvu, odchodové materiály a ponuku letenky alebo lístka. Letenku si samozrejme môžeš zakúpiť priamo u nás. Švajčiarska rodina Ti po príchode cestu preplatí 🙂

Možnosť cestovať s kamarátkou – samozrejme! I do Švajčiarska je možné prihlásiť sa s kamarátkou 🙂

Viac informácií o kompletizácii Au Pair prihlášky:

  • Vyžiadaj si od svojej najbližšej pobočky COOLAGENT formulár Žiadosť Au Pair – radi Ti ho pošleme i poštou, môžete si ich stiahnuť aj tu:

Dokumenty na stiahnutie: Žiadosť Au PairŽiadosť v angličtineChildcare referenceCharacter referenceDear Family letterLekárske Potvrdenie

  • Pripravíš si ďalšie podklady:
    • list rodine – tzv. Dear Family Letter, motivačný list o Tebe, Tvojich záujmoch, skúsenostiach, dôvodoch, kvôli ktorým chceš pracovať ako Au Pair a pod.
    • aspoň 2 referencie – odporúčania na Tvoje predchádzajúce skúsenosti s deťmi a minimálne 1 charakterovú referenciu. Referencie musia byť v angličtine, nemčine alebo francúzštine alebo preložené
    • 1 usmievavú fotografiu tváre 🙂 – je možné poslať emailom
    • fotokoláž – fotografie s deťmi, priateľmi, rodinou a s popisom (cca 2-3 strany A4), je možné poslať emailom
    • potvrdenie od lekára a výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace (je možné dodať po umiestnení)
    • akékoľvek ďalšie certifikáty, vysvedčenia, ktoré pomôže presvedčiť Tvoju budúcu hostiteľskú rodinu, že si ten najlepší kandidát pre nich (napr. osvedčenie o kurze prvej pomoci, Cambridgeský certifikát a pod.)
  • Všetky podklady môžeš poslať do najbližšej pobočky COOLAGENT. Po ich spracovaní a zaslaní do partnerskej agentúry sa začne ihneď hľadať rodina pre Tvoj pobyt. Akonáhle sa objaví prvá ponuka, budeme Ťa kontaktovať.

Poplatok za nájdenie rodiny podľa cenníka.

Pre detailnejšie informácie kontaktuj naše koordinátorky :

Bratislava: Petra, bratislava@coolagent.sk
Košice: Lucia, kosice@coolagent.sk
Londýn: Londyn@coolagent.sk

alebo zavolaj na bezplatnú linku COOLAGENT zadarmo z celej SR: 0800-1-AGENT (tj. 0800-1-24368).

Ak Ti je všetko jasné a spĺňaš podmienky, môžeš sa hneď do programu prihlásiť. Stačí vyplniť a odoslať Predbežnú prihlášku (klikni na REGISTRÁCIA – stránka obsahuje informácie k vyplneniu a on-line formulár).

COOLAGENT
Tvoja cesta do sveta…